Celulita

Print Friendly, PDF & Email
Share Button

95% dintre femei se confruntă cu problema celulitei și indiferent de dieta pe care o respecți sau cât de multă mișcare faci, aceasta se încăpățânează să apară. Acel aspect de „coajă de portocală” cum des îl numim, pe lângă faptul că este inestetic ne arată și că organismul nostru are nevoie de mai multă îngrijire. Deși, în general, se pleacă de la ideea că celulita apare la persoanele cu un număr de kilograme mai mare, această supoziție nu poate fi decât falsă.  Indiferent că ești slabă sau puțin mai grasă, celulita își va găsi locul pe corpul tău în urma unor factori care îi favorizează apariția. Cele mai des întâlnite zone în care se localizează celulita sunt coapsele, fesele și abdomenul, însă uneori poate apărea și pe gambe sau brațe.

Apariția celulitei poate fi influențată de mulți factori precum purtarea tocurilor prea înalte, băile fierbinți repetate, expunerea la soare timp îndelungat într-o poziție fixă, precum și expunerea la frig, îmbrăcămintea prea stramtă ce nu permite circulația sângelui în limite normale și cea mai des întâlnită cauză, sedentarismul. Acestea sunt doar câteva din motivele ce pot duce la apariția celulitei. A avea o alimentație corespunzătoare poate preveni parțial apariția acesteia. Doctorii recomandă între trei și cinci mese pe zi, trei mese principale și două gustări, dintre care cina să fie cea mai ușoară, iar micul dejun și prânzul cele mai consistente. Consumul de grăsimi, zaharuri și carbohidrați, precum și consumul de alcool influențează negativ țesuturile. Fumatul este iarași un factor dăunător sănătății noastre precum și unul ce poate cauza apariția celulitei. Stresul face parte din viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi, indiferent că avem parte de el acasă sau la locul de muncă. Și acesta are rolul său când vorbim despre celulită.

Vârsta nu reprezintă un factor, deși în general persoanele ce au celulită sunt mai în vârstă. Pubertatea influențată de hormonii sexuali, sarcină prin creșterea secreției de hormoni și chiar și menopauza, sunt factori ce duc la apariția celulitei.

Indiferent de vârstă, ne dorim să arătăm cât mai bine și facem eforturi destul de mari în această privință. Încercăm să mâncăm pe cât mai sănătos posibil, facem sport cât de des putem și chiar mergem la masaj. Însă nu întotdeauna depinde de noi, iar metodele noastre nu sunt cele mai eficiente. Există tratamente profesionale ce ne pot asigura o piele fină, fără cusur, tratamente celulită personalizate ce vor determina cauzele apariției celulitei și care este cea mai potrivită metodă pentru a o combate. Tratamente precum CelluliShock ne pot reda fermitatea pielii, bucurându-ne de un aspect plăcut al pielii, scăpându-ne de celulită și totodată prevenind apariția acesteia. Nici un program nu va da rezultate încă de la prima ședință, însă cu un număr adecvat și stabilit de către medicul specialist, rezultatele nu vor ezita să apară. Procedurile special create pentru acest tip de afecțiune realizate la clinica estetică București Dr. Saidac Mihaela, au rolul de a trata țesutul adipos, țesutul conjunctiv, precum și microcirculația, urmând anumite faze pentru a reda fermitatea și stralucirea pielii, așa cum ne-o dorim.

(Material promoțional)

 

Comentariile sunt închise.