Meseria de medic este o meserie care îşi propune obiective deosebite: îngrijirea sănătăţii omenilor şi redarea liniştii şi a bucuriei de a se şti sănătos şi în siguranţă. Solicitările continue, numărul mare de pacienţi, suferinţele emoţionale cu care aceştia vin alături de cele fizice continue, fac ca această muncă să fie provocatoare şi suprasolicitantă în acelaşi timp.
PsihoMed doreşte să devină pentru dumneavoastră un set de instrumente de facilitare a gestionarii relaţiei dintre medic şi pacient, de facilitare a muncii cu pacientul şi de dezvoltare a unui mediu de muncă sănătos.
Un prim scop pe care PsihoMed şi-l propune este de a spijini reducerea stresului care caracterizează de multe ori munca la cabinet, prin oferirea de alternative de gestionarea a problemelor ridicate de pacienţi şi a relaţiei cu pacienţii.
Un al doilea scop este de a vă spijini să răspundeţi nevoilor emoţionale ale pacienţilor, care determină de cele mai multe ori problemele de comportament şi cele mai multe din comportamentele agresive şi neadecvate cu care ne confruntăm la cabinet.
Un management bun al interacţiunii cu pacientul contribuie la dezvoltarea unui mediu de muncă sănătos, mai puţin stresant şi suprasolicitant. Mediul de muncă sănătos este una dintre principalele resurse pentru protejarea şi menţinerea sănătăţii şi a calităţii vieţii medicului de familie.
Coordonatorul secţiunii PsihoMed este Bogdana Bursuc, psiholog clinician şi psihoterapeut cognitiv-comportamental. De 9 ani, ajută oamenii să îşi recapete liniştea, încrederea şi să îşi construiască o viaţă de care să se bucure. Acum lucrează în cadrul cabinetului de psihologie Mind Institute, www.mindinstitute.ro. Ştie că problemele emoţionale sunt nişte probleme sensibile despre care multora dintre noi ne este greu să vorbim, fie pentru că ne este ruşine, fie pentru că ne temem să nu fim judecaţi sau înţeleşi greşit. De aceea, scrie cu drag materiale şi articole care să ne spijine şi care să ne ajute să înţelegem că nu suntem singurii care ne confruntăm cu situaţii mai delicate sau care simţim că uneori ce ni se întâmplă este prea mult.