Asistenţa medicală transfrontalieră

asistenta medicala transfrontaliera
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Grupul de lucru interministerial constituit pentru implementarea Directivei privind drepturile pacientilor la asistenta medicala transfrontaliera, adoptata de Parlamentul European si de Consiliul Uniunii Europene, a stabilit ca o prima forma a actului normativ de transpunere sa fie discutata la jumatatea lunii aprilie.

Potrivit unui comunicat emis miercuri de Ministerul Sănătăţii, grupul de lucru interministerial s-a întrunit pentru prima oară marţi, la sediul MS. 

În deschiderea reuniunii, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, a prezentat etapele procedurale pentru transpunerea Directivei: stabilirea mecanismelor de autorizare prealabilă, definirea costurilor de decontare, elaborarea normelor de aplicare, definirea punctului de contact naţional unic, promovarea actelor normative de transpunere. 

 

Următoarea întrunire a Grupului de lucru interministerial pentru implementarea Directivei privind drepturile pacienţilor la asistenţa medicală transfrontalieră va avea loc la jumătatea lunii aprilie.

 

Directiva, care urmează să intre în vigoare la 25 octombrie,  prevede dreptul cetăţenilor europeni asiguraţi de a beneficia de asistenţă medicală într-un alt stat membru decât cel de origine, inclusiv dreptul de a obţine rambursarea costurilor de tratament. 

 

Rambursarea se va face în limita pachetului de servicii şi a cuantumului la care are dreptul persoana asigurată în statul membru de afiliere.

AGERPRES

Comentariile sunt închise.