Intalnirea MS cu reprezentantii CMR

nicolaescu
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor din România vor colabora pentru modificarea legislaţiei privind cazurile de malpraxis şi pentru îmbunătăţirea managementului, dar şi a practicii medicale din cadrul unităţilor sanitare.

 Eugen NICOLĂESCU, ministrul Sănătăţii a avut ieri, 14 februarie 2013,  o întâlnire cu reprezentanţii Colegiului Medicilor din România.

 Ministrul Sănătăţii le- a prezentat medicilor principalele direcţii de reformă şi ţintele strategice ale MS pentru anul 2013.

S-au discutat teme de interes privind  îmbunătăţirea finanţării pentru medicina de familie şi cea de ambulatoriu, măsură care va permite medicului de familie sa efectueze mai multe activitati de preventie si de monitorizare eficienta a pacientilor cu boli cronice, iar ambulatoriului  de specialitate să reprezinte un filtru eficient pentru internarile nejustificate in cazurile care pot fi tratate in afara spitalului.

În timpul întâlnirii, ministrul Sănătăţii a explicat cum va fi modificat tariful pe caz ponderat pentru spitalele regionale de urgenţă şi avantajele acestei măsuri din punct de vedere financiar.

 

Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor din România vor organiza un grup de lucru, format din medici, jurişti, economişti care să lucreze la modificarea cadrului legislaţiv privind culpele medicale. Ministrul Sănătăţii a cerut ca până în această vară ca iniţiativa legislativă să fie finalizată.

 

De asemenea, Eugen NICOLĂESCU a anunţat conducerea CMR că aşteaptă propuneri concrete pentru îmbunătăţirea managementului în unităţile medicale.

 

S-a convenit ca întâlnirile dintre MS şi CMR să devină periodice pentru un dialog corect şi transparent şi o colaborare permanentă.

Comentariile sunt închise.