Medicii de familie nu sunt de acord sa distribuie cardul electronic de sanatate

Cardul national de sanatate
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Presedintele Societatii Nationale a Medicilor de Familie din România (SNMFR), dr. Rodica Tanasescu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, ca medicii de familie sunt de acord cu utilizarea cardului electronic de sanatate, dar nu si cu distribuirea lui de catre ei.
"Suntem de acord sa folosim cardul, dar nu sa-l distribuim si sa-l inscriptionam. Aceasta necesita mult timp, în plus nu noi trebuie sa validam date de identificare. Nu suntem evidenta populatiei, ci medici", a spus Tanasescu.

Ea a adaugat ca medicii au fost de acord cu reteta electronica, deoarece aceasta înseamna transparenta în ceea ce priveste prescrierea medicamentelor.

Potrivit acesteia, înca mai sunt disfunctionalitati în ceea ce priveste reteta electronica, fiind momente în care preluarile din SIU – Sistemul Unic Integrat – nu functioneaza deloc sau partial. "În cursul zilei de joi dimineata sistemul functiona", a spus Tanasescu.

Ea a aratat totodata ca multe spitale nu sunt pregatite sa elibereze retetele în format electronic pentru pacientii externati.

Acest lucru trebuie rezolvat pentru ca pacientii externati trebuie sa primeasca reteta la iesirea din spital pentru 30 de zile, a explicat presedintele SNMFR, care a adaugat ca sunt anumite medicamente pe care medicul de familie nu are dreptul sa le prescrie precum citostatice, insulina, medicamente pentru anumite psihoze.

Dr. Tanasescu a mentionat ca o parte din erorile din sistem au fost remediate si datorita feedback-ului medicilor. AGERPRES

 

 


 

 

Comentariile sunt închise.