MS va avea o Agentie Nationala de Programe

Nicolaescu
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Alianta Pacientilor Cronici din Romania a semnat un protocol cu Ministerul Sanatatii. Scopul documentului este identificarea si rezolvarea eficienta a problemelor pe care le intampina pacientii.

Daca in anii precedenti, pacientii au fost pusi in situatia de a nu avea acces la medicamente, Nicolaescu a venit cu o solutie.

"Agentia va gestiona toate programele nationale de sanatate. Noi stim ca au fost sincope mari in aprovizionarea cu medciamente pentru patologii importante, chiar si in cancer. Prin aceasta agentie nationala de programe, vom face un manager, spre exemplu, pentru programul national de oncologie, care va tine legatura zilnic cu asociatia si vom depista din timp eventualele goluri de aprovizionare cu medicamente. Vom utiliza compania Unifarm pe care vrem sa o capitalizam in acest an ca sa se poata misca repede, sa facem eforturi imediate astfel incat sa nu fie sincope in aprovizionarea cu medicamente", a declarat Eugen Nicolaescu.

Prin intermediul protocolului, Ministerul Sanatatii se angajeaza la dialog continuu cu pacientii cronici, prin intalniri permanente intre asociatie si minister.

Reporter: Claudia SpridonVideo: Olga Blindu, Pagina Medicala.ro 

Comentariile sunt închise.