Imigrantii mai bine pregatiti decat britanicii!

Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Un studiu recent arata ca imigranţii calificați au impulsionat economia Regatului Unit, completând numarul specialiştilor.

Institutul Național de Cercetare Economică și Socială (National Institute of Economic and Social Research) a constatat că, în medie , imigranții au o calificare mai înaltă decât lucrătorii britanici.

Analizând rezultatele unor focus grupuri, interviuri cu angajatorii și statisticile, cercetatorii britanici au descoperit ca lucrătorul imigrant, în medie, este mai bine educat și tinde să lucreze mai multe ore decât cei britanici.

Heather Rolfe, co-autor al raportului, a declarat: "Am auzit o mulțime de lucruri despre opinia publică și îngrijorarea cu privire la imigrație, dar descoperirile noastre sugereaza faptul ca nevoia de imigrație calificată este mai larg acceptată decât se crede."

Săptămâna trecută revista “Management in practice” a raportat ca deficitul de personal calificat la nivel local și național este una dintre cele mai mari probleme în recrutarea pentru NHS .

Sondajul anual NHS Employers a constatat că 60 % dintre directorii de resurse umane consideră că cea mai grea problemă de rezolvat este problema recrutării asistentelor medicale calificate.

29 % din toate posturile vacante greu de a ocupat din Marea Britanie sunt posturi pentru nurse.

Pentru ocuparea posturilor vacante, angajatorii s-au concentrat pe campanii de recrutare și recrutări internaționale, și într-o mai mică măsură, pe personal temporar.

Comentariile sunt închise.