
Medicina din Statele Unite este foarte avansata. Totusi, ca peste tot in lume, nu toti au acces la orice nivel de ingrijiri. Dezvoltarea tehnologiilor in sanatate nu a rezolvat toate problemele. Se pune un accent mult prea mare pe curativ si mai putin pe preventie. La noi, nu se pune nici atata! Medicii de familie au lansat o initiativa "PREVENTIA IN SANATATE – Cine castiga si cine pierde in sistemul de sanatate?" Sa vedem ce impact va avea, daca guvernantii nostrii vor intelege ceva!
Pana atunci va supunem atentiei o prelegere foarte interesanta despre o initiativa locala, in Statele Unite. Despre nevoile relae ale pacientilor mai saraci, despre ingrijiri comunitare, despre voluntariat, despre preventie, despre nevoia ca NOI sa decidem asupra sanatatii naostre! Asa ceva se poate face oriunde! E nevoie doar de initiativa si de oameni inimosi!
"Această aspirație ca sistemul medical să ne țină sănătoși este una enorm de puternică.Felul în care mă gândesc la asta e că sistemul de sănătate e ca orice alt sistem. E doar un set de alegeri pe care oamenii le fac. Ce ar fi să hotărâm să alegem un set diferit de decizii? Ce-ar fi să hotărâm să luăm toate părțile sistemului de sănătate care s-au înstrăinat de noi, să stăm drepți și să spunem „Nu”. Lucrurile astea sunt ale noastre. Vor fi folosite în favoarea noastră. Vor fi folosite pentru a ne îndeplini aspirația. Cum ar fi dacă tot ce am avea nevoie să ne îndeplinim aspirația legată de sistemul medical ar fi chiar aici în fața noastră,așteptând să fie revendicat?"
Rebecca Onie pune întrebări foarte îndrăznețe: Ce-ar fi dacă sălile de așteptare ar fi un loc în care ne îmbunătățim sănătatea zilnică? Ce-ar fi dacă medicii ar putea prescrie mâncare, adăpost și căldură pe timpul iernii? La TEDMED, ea descrie Health Leads, o organizație care face exact asta – și o face prin a construi o bază de voluntari în modul dedicat și de elită în care o face o echipă sportivă studențească.