Hans Rosling – Statistici ce vă schimbă viziunea asupra lumii

dr. Hans Rosling
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Statistici ce vă schimbă viziunea asupra lumii

Nu aţi mai văzut vreodată date statistice prezentate în acest fel. Cu dramatismul si viteza unui crainic sportiv, maestrul în statistici Hans Rosling demolează miturile despre aşa numita "lume în curs de dezvoltare". O prezentare despre sănătatea mondial și tendințele sărăciei ar trebui să fie în mod normal, plictisitoare. Dar în mâinile lui Rosling, datele cântă, tendințele prind viață. Și imaginea de ansamblu – de obicei confuză – devine de o claritate tulburătoare. 

Hans Rosling este profesor de Sănătate Globală la Institutul Karolinska din Copenhaga, Suedia.. După mai mult de 20 de ani petrecuţi în Africa, unde a lucrat ca medic, s-a reîntors în Suedia şi a dezvoltat un curs de Sanătate globală. La ora actuală este considerat un adevarat magician al statisticii. Împreună cu fiul său, informatician, au pus bazele  Gapminder Foundation, şi au dezvoltat  softul Trendalyzer, un sistem foarte ingenios de vizualizare a informaţiei statistice. Puteti vizualiza parametrii urmăriţi în dinamică, pe tări şi cronologic. Mai multe informaţii despre cariera sa, puteţi afla urmărind filmul documentar dedicat lui Hans Rosling (57 min)

Prezentarea de mai jos, una dintre favoritele lui Bill Gates, a strâns până în prezent peste 5 milioane de vizualizari, devenind virală! Merită să petreceţi 19 minute cu acest minunat profesor!

 

 

 

 

 

Comentariile sunt închise.